Wat ga jij na de zomer doen?

NLP Ervaring

De zomer staat voor de deur en dat is voor mij zo’n moment om te bedenken wat ik na de zomer wil leren. Wat heb ik nu nodig in mijn leven of wat zou ik willen bijleren? Dingen die voor mij belangrijk zijn (bijvoorbeeld balans tussen werk en privé). Ik hoor in mijn omgeving ook mensen die graag beter in hun werk zoude willen worden of zichzelf willen ontwikkelen in wie ze zijn. Ook kan ik soms heel specifiek aanwijzen wat ik wil ontwikkelen. Bijvoorbeeld dat ik de verbale en non-verbale signalen van collega’s of klanten beter wil leren lezen, want daardoor kan ik beter diensten verlenen, betere resultaten behalen, et cetera. Weet jij al wat jij graag zou bijschaven of leren?

Meestal heb ik wel een verlanglijstje van dingen die ik graag wil. Wel merk dat een deel in mij het kennis vergaren een beetje zat is (elke keer weer weer wat erbij en erbij). Tot ik één van de eerste keren meemaakte hoe het was om iets te leren dat over mijzelf ging. Niet over mijn kennis, maar over wie IK was. Dat was een openbaring en een heerlijke avond. Blijkbaar zat ik daar inmiddels onbewust op te wachten!

We gaan een aardige tijd van onze jeugd naar school en leren heel veel soorten kennis. In mijn geval was het allerlei informatie aangezien ik uiteindelijk economie en daarna rechten ging studeren.
Maar ik leerde ook op heel andere manieren veel meer over mijzelf. Voor mij was dat in sport, doordat ik mijn gevoel achterna ging in dat ik het zoveel beter kon dan dat ik op dat moment deed. Daarin heb ik veel stappen moeten zetten in wie ik ben, hoe ik dingen ervaar, leer, zie en wat ik leuk vind. Ook heb ik veel geleerd van allerlei soorten gesprekken. Mensen die mij nu nog bij zijn gebleven door de keuzes die zij maakten of mensen die bijzondere, soms ook confronterende, dingen tegen mij zeiden, die ik nog steeds gebruik. Vaak gaat werken, een baan en het leven niet over wat je weet, maar ook over wie je bent. Dus waarom leren we daar niet eerder, bewust en meer over?

Het leren van een ander en leren over mijzelf als mens kreeg voor het eerst echte serieuze vorm toen ik een aantal jaar geleden NLP ging doen. Dat was heerlijk, het ging alleen maar over mij! Niet over wat ik wist, hoe goed ik iets wist, maar over wat ik wilde van het leven, wie ik was van binnen en wat ik liet zien aan de buitenwereld. De NLP Practitioner was voor mij een reis met enorm veel inzichten. Het was niet altijd makkelijk om dingen van jezelf te zien die ik niet zo mooi vond en het was ook momenten fantastisch om eindelijk dingen van mijzelf te snappen waar ik geen hout van snapte, inzichten te krijgen en ter plaatse veranderingen te maken. Eigenlijk heb ik in die 8 maanden de grond gelegd voor het leven dat ik nu heb en nog steeds aan het creëren ben.
Ik gebruik NLP elke dag. Niet alleen doordat ik er training in geef en doordat ik het leuk vind, maar ook doordat het zo eenvoudig is om het te gebruiken. Ik betrap mijzelf er bijvoorbeeld dat ik alleen al voor iets simpels als waarnemen NLP gebruik. Ook in het omgaan met conflicten en confrontaties heb ik zoveel van NLP geleerd. Daardoor voel ik mij ook heel veel rustiger. Ik heb zelfvertrouwen gekregen dat ik de dingen aankan doordat het keer op keer wordt bewezen als ik het aanpak op de wijze hoe ik het nu ken.

Dus als je deze zomer nadenkt over wat jij wilt ontwikkelen, welke stap je wilt maken of welke dingen je goed zou kunnen gebruiken, denk dat eens aan mij of aan NLP. Je kunt nu bijvoorbeeld de brochure voor de 4e generatie NLP Practitioner aanvragen en dan stuur ik het je toe. Wie weet doe jij jezelf er meer plezier mee dan dat je nu al kunt bedenken!

Abonneer je op de NLP Blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 183 andere abonnees

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top
%d bloggers liken dit: