Jezelf zijn? En hoe graag wil jij dat?

Jezelf zijn met je eigen bijbel

De Rebel, de Onderzoeker, de Krijger, de Leider: Ik wil altijd mijzelf zijn.  Dat is al van kinds af aan zo. In de praktijk betekende dat ik heel slecht kan luisteren naar mensen die allerlei bekende mensen steeds maar naar voren halen om hun denken en handelen te bekrachtigen. Ik word daar zo moe van. En nu jij dit leest, wil je misschien ook wel meer over jezelf zijn weten. Ik ben veel meer geïnteresseerd in mensen die praten, voelen en doen vanuit hun eigen innerlijke Bijbel. 

Daarnaast ben ik iemand die vanuit mijn oorsprong voor zelfontwikkeling gaat, als een soort autodidact in de rimboe. Waar liggen mijn grenzen op fysiek niveau en ook op Breinniveau? Vervolgens is het leuk dat mijn Brein zo goed werkt! Daar kom ik elke dag steeds achter, dat ik nog effectiever kan werken, door mijn daadwerkelijke ikke verder toe te laten. Bijvoorbeeld het feit dat ik pas sinds een paar jaar mijn Exceptionele Hoogbegaafdheid kan toelaten omdat de wereld om mij heen mij onbewust en bewust overtuigde: doe maar normaal. Dat is voorbij, echt voorbij, want normaal is voor mij exceptioneel hoogbegaafd zijn.

Hypnose ontwikkelingen en jezelf zijn

Wat in deze tijd topic is, is mensen onder hypnose brengen. En ik dacht over andere therapeuten, dat zijn bekwame hypnotherapeuten. Ik zette ze hoog neer. En daarna kom ik erachter dat die expertise reuze en reuze meevalt. Veelal zit ik te kijken naar mensen die vanuit een boekje Hypnosemethodieken zitten te ratelen.
Hypnose doe ik als kind al, alleen dat noem ik mensen In Trance meenemen. Dat is een natuurlijk fenomeen. En dat telt bij mij ook voor NLP waar ik in al mijn cellen van mijn lijf dat ook beleef.

Jezelf zijn = 4e generatie NLP

Ook hierin kom ik erachter dat ik een eigen Bijbel heb die geen NLP heet maar Adriaans, waarin de meeste aspecten van NLP in mij zitten. Ik las een mooi stukje waarin iemand beschreef dat NLP en de grote namen van NLP, Bandler & Grinder, zo in het nieuws zijn, dat zij zo goed zijn. Dan komt er vanuit mijn onderbewuste het sein ‘dit klopt niet’. In dat stuk dat ik las, modelleerde de mannen succesvolle therapeuten, waaronder Milton Erickson, Virginia Satir en Fritz Perls. Ik denk daarbij, lieve mensen er lopen zoveel mensen op deze aardbol die dat vanuit hun Natuurlijke Innerlijkheid elke dag doen. Als kind was ik altijd Succesvol, als je dat zo mag benoemen, bijzondere extra talenten, die voor mij normaal zijn. Kort gezegd: ik hou van mensen die zich vasthouden aan hun eigen intrinsieke motoriek in “Wie Zij Zijn” en dat vergroten door te leren vanuit de Natuur en haar Collectief.

“Evolutie is een veranderend, zich voortdurend ontwikkelend proces waarin een soort, een plant- of diersoort, verandert in een andere en gewoonlijk complexere of beter aangepaste vorm”

Je natuurlijke ikke
Adrie: Je eigen Bijbel, jezelf zijnIk vind vanuit de Collectieve Evolutie dat wij mensen hier op deze aardkloot ons meer moeten gaan beseffen dat wij zelf weer het stuur moeten overnemen om vanuit je Natuurlijke Ikke te gaan: Denken, Voelen en te Doen”! Kijk om je heen: ons land is verdwaald geraakt in de Macht van het Denken. Veel stress omdat wij, en ikke ook, denken/dacht dat je met denken ver komt. Nee, dat kan ik je wel op mijn leeftijd wel vertellen. Stop nu met die vele informatie binnen te halen, waarin jij denkt dat het jou gaat verrijken. Probeer dat maar eens, stoppen met informatie verzamelen. Geen verplichting, maar doen en vooral voelen. En laat jouw innerlijke zintuigen nu eens naar boven komen, geef het liefde, energie, water en jouw glimlach. Je zult zien welke persoonlijke kwaliteiten jij in je hebt en zich gaan laten zien aan jou.

Ikke (Adrie), velen die mij kennen, hebben het eerst over wat ik goed kan: heel aards, competitief, doelgericht, succesvol (in zijn algemeen), liefdevol, warm, betrokken, intelligent, empatisch, gedreven, en ga zo maar door.

Maar wat maakt dat ik bovengenoemde beschrijf? Is dat ik voor mijzelf en mijn directe omgeving wil meegeven: neem zelf het roer over, neem jezelf in handen. En je zult ervaren hoe mooi jij bent en wat je allemaal kunt door veel meer vanuit je Interne Gevoelens te halen. De Natuurlijke mens is zo’n prachtig Fenomeen vol verschillende energievelden waarin alles schuilt om jezelf verder te ontwikkelen.

Stap uit de Angst-wereld, stap in de wereld van Jezelf. En dan merk je dat jij ook succes kunt hebben vanuit je ‘Natuurlijke ikke’. En niet uitsluitend door de regels die wij als gekken op de wereld neerzetten: omdat wij denken dat wij het weten. Shit, ik weet wat ik kan, wil, en laat mij niet commanderen door mensen denken dat zij het wiel hebben uitgevonden.

Rebellie is ruimte maken voor jouw- en gezamenlijke collectieve groei in de nieuwe evolutie.
Nogmaals: jij weet wat goed voor je is en wat JIJ allemaal kunt en wilt!

Plezierige dag.. dag van genieten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top
%d bloggers liken dit: